Druhý den Smart Business Festivalu 2017 zahájí svou přednáškou Martin Ford

Autor světoznámého bestselleru „Vzestup robotů: Technologie a hrozba budoucnosti bez práce“ Martin Ford zahájí svou přednáškou o socio-ekonomických důsledcích digitalizace druhý den letošního Smart Business Festivalu 2017, který pořádá CzechInno ve dnech 24. – 25. října 2017 ve STEP Hotelu v Praze. Přijďte si i vy poslechnout a následně prodiskutovat, jak může pokročilá robotizace a automatizace ohrozit pracovní trh a nebo naopak, kde může dát příležitost k rozvoji oblastí doposud zanedbávaných – třeba i proto, že „až doteď bylo moc práce“.. Tu ovšem za nás v budoucnu odbydou chytré technologie.

Již delší domu víme, že roboti postupně přebírají od lidí většinu manuálních prací. Nyní ale přebírají také složité úkoly, o kterých jsme si až dosud mysleli, že je mohou vykonávat pouze lidé. V publikaci Rise of the robots (Vzestup robotů), Martin Ford píše o tom, jak rychlé tempo vývoje nových technologií zlepší či zhorší ekonomiku, trh práce, vzdělávací systém a společnost jako celek.

Redaktorka Barbara Ehrenrich na předních stránkách v New York Times uvádí:

„Rise of the Robots od Martina Forda je velice pokornou knihou, a to v nejlepším slova smyslu. Ford je softwarovým podnikatelem, který chápe nové technologie a důkladně prozkoumává ekonomické důsledky. V publikaci nepodléhá pokušení dramatizovat a zveličovat. Je to vědec, jehož jedinečné poznatky o zvýšené mechanizaci práce v různých oblastech a nárůstu stále schopnějších „informačních technologií“, vrhly nové světlo na povahu práce a vzdělání i na hodnotu „lidských“ schopností v 21.století.“

Martin Ford je zakladatelem společnosti sídlící v Sillicon Valley, která se zaměřuje na vývoj softwarových řešení. Je také autorem 2 knih: Rise of the Robots – Technology and the Threat of a Jobless Future (Vzestup robotů – Technolgie a ohrožení budoucnosti nezaměstnosti) a The Lights in the Tunnel – Automation, Accelerating Technology and the Economy of the Future (Světla v tunelu – automatizace, urychlovací technolgie a ekonomika budoucnosti).

Kniha Rise of the Robots získala ocenění obchodní kniha roku od Financial Times/McKinsey a Business Insider ji označil za jednu z nejlepších obchodních knih roku. Martin Ford má více než 25 let zkušeností v oblasti počítačového designu a vývoje softwaru. Vystudoval počítačové inženýrství na Univerzitě v Michiganu. Za svou kariéru již napsal mnoho publikací, a to například pro Forbes, Atlantic, Fortune, Washington Post, Project Syndicate, The Huffington Post a The Fiscal time. Objevil se také v mnoha televizních a rozhlasových pořadech, včetně programů na NPR a CNBC. Tento rok se také objeví na konferenci Smart Business Festival  2017!

 

Dostávejte od nás VIP vstupenky zdarma
Zanechte nám, prosíme, váš kontakt a my vám čas od času pošleme bezplatnou VIP vstupenku na naše akce. Děkujeme.