SMART BUSINESS FESTIVAL 2017 JIŽ ZA TENTO TÝDEN: CO PŘINESE PRŮMYSL 4.0 ČESKÉ EKONOMICE A SPOLEČNOSTI?

23.října 2017 – Již tento týden vyslechnou účastníci Smart Business Festivalu CZ v pražském Wellness Hotelu Step přednášku autora celosvětového bestselleru „Vzestup robotů: Technologie a hrozba budoucnosti bez práce“ Martina Forda na téma ekonomických důsledků masivní robotizace a automatizace. Smart Business Festivalem 2017 tak organizátoři ze sdružení CzechInno odstartují sérii regionálních diskuzních a prezentačních setkání zaměřených na řešení socioekonomických dopadů Průmyslu 4.0 na českou ekonomiku a společnost. Smart Business Festival 2017 samotný pak bude v šesti programových blocích prezentovat chytrá řešení pro probíhající digitální transformaci českého podnikání a společnosti.

„Smart Business Festival je přehlídkou chytrého podnikání a zásobníkem tipů pro české podnikatele, jak svůj podnik vést efektivněji a moderněji – prostě jako smart byznys,“ uvádí leitmotiv celé akce předseda řídicí rady sdružení CzechInno David Kratochvíl. „Pokud chce firma svou digitální transformaci nebo podnikání v digitálním věku úspěšně uchopit, musí k tomu přistoupit z několika úhlů – a právě těm nejdůležitějším z nich se věnuje programová skladba letošního Smart Business Festivalu.“

V bloku Lidé pro novou éru se tak účastníci dozvědí a s přednášejícími budou moci diskutovat na témata jako jsou principy řízení firem (včetně řízení lidských zdrojů) v konceptu Průmyslu 4.0, využití umělé inteligence v komunikaci, sociální aspekty robotizace nebo přípravy nové generace pracovníků za propastné změny na českém trhu práce související s implementací Průmyslu 4.0.

Blok Investice do budoucnosti nabídne k zamyšlení a diskuzi témata jako je firemní financování, finanční služby nové generace, bitcoinová ekonomika nebo možnosti daňových úspor a odpočtů nákladů na firemní výzkum a vývoj.

V bloku Futurologické poradenství se pak dotkneme témat souvisejících s konzultační podporou pro úspěšnou digitální transformaci českých firem nebo zlepšení efektivity firem v souvislosti s automatizací některých firemních procesů, které dosud zastávali lidé.

Druhý festivalový den bude odstartován přednáškou hlavního keynote speakera Martina Forda k tématu robotizace a automatizace, po níž jsou do programu zařazeny další tři odborné bloky.

První z nich, věnovaný technologiím jako „zdrojům 4.0“, pojedná o aspektech nasazení umělé inteligence a prvků prediktivního plánování do firemních procesů a současně rozvine téma využití blockchainu v běžné firemní operativě.

Blok Právo a bezpečnost pro novou éru bude řešit ožehavou tematiku bezpečnosti systémů v konceptu Průmyslu 4.0, možné varianty prevence a nebo následného řešení kybernetických rizik a dotkne se i právních úskalí pokročilé digitalizace a robotizace.

Závěrečný blok letošního Smart Business Festivalu bude věnován tématům využití digitálních řešení v marketingu, platformové obchodní modely nebo chytré tipy pro nasazení technologií ve firemních obchodních strategiích.

Celý Festival bude v jeho expoziční části doprovázen ukázkami prezentovaných řešení, poradenstvím a zájemci si budou moci např. otestovat digitální zralost své firmy, pohrát si s motivačními softwarovými nástroji, vyzkoušet možnosti využití rozšířené reality ve firemním provozu apod.

Průběžně aktualizovaný program stejně jako i další informace o Smart Business Festivalu 2017 jsou k dispozici na www.smartbusinessfestival.cz.

CzechInno je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob založeným k podpoře českého podnikání a je tvúrcem unikátního systému pro prezentaci inovací v ČR. Projekt Smart Business Festival se uskutečňuje pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Stanislava Štecha a je zařazen do Evropského týdne malých a středních podniků 2016 pod záštitou Evropské komise, Generálního ředitelství pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky. Hlavními odbornými partnery jsou HP, ABB, Česká exportní banka, Technologické centrum Akademie věd ČR jako provozovatel sítě Enterprise Europe Network Česká republika, Komerční banka, Technologická agentura ČR, Asociace inovačního podnikání ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Společnost vědeckotechnických parků ČR a  Elektrotechnická asociace ČR.  Hlavním partnerem pro právní poradenství je společnost GÜRLICH & Co. právní poradenství. Mediálními partnery jsou  Regie Radio Music, které stojí za  vysíláním stanic Frekvence 1, Evropa 2, rádia ZET/BBC, Týden, Marketing Sales Media, Faktor S dále jsou to  Hospodářské noviny, Ekonom, Tiscali Media, Inovační podnikání a transfer technologií a M M Průmyslové spektrum.

Informace o činnosti sdružení CzechInno jsou k dispozici na www.czechinno.cz.

Kontakt pro média:                                  David Kratochvíl, MBA – předseda řídicí rady sdružení CzechInno

kratochvil@archiv.czechinno.cz, 774 220 272

Dostávejte od nás VIP vstupenky zdarma
Zanechte nám, prosíme, váš kontakt a my vám čas od času pošleme bezplatnou VIP vstupenku na naše akce. Děkujeme.