Zájemci o prestižní titul Vizionář 2017 mají na přihlášení do soutěže už jen pár dnů

2. 11. 2017, Praha – V duchu čísla 7 se ponese letošní ročník projektu Vizionáři.  Oborná porota ocení 7. prosince autory unikátních projektů z oblastí ICT, elektrotechniky, zdravotnictví, dopravy a mnoha dalších odvětví, jejichž návrhy nabízí inovativní řešení pro firmy nebo širokou veřejnost nebo zkvalitňují služby či vytváří nové segmenty trhu. Přihlášky do soutěže mají zájemci o účast v sedmém ročníku projektu Vizionáři zaslat nejpozději do 17. listopadu.

Projekt Vizionáři, letos s dodatkem 2017, vznikl již před 7 lety a jeho cílem je ocenit přední české firmy, podnikatele a konkrétní autory inovativních produktů, výrobků, postupů či služeb. Stejně jako v předchozích letech si i sedmý ročník klade za cíl představit a upozornit širokou i odbornou veřejnost na zajímavé podnikatelské počiny uplynulého roku. Vizionáři se však ani pro letošek neomezují na technologické inovace. Cílem organizátora (sdružení CzechInno) je identifikovat i novinky v oblasti společenské, uspět tedy mohou i inovace se sociálním a kulturním kontextem. Organizátoři chtějí touto cestou podpořit podnikatele, kteří se snaží pojmout svůj byznys inovativně, čímž zefektivňují podnikání a zkvalitňují služby jak firmám, tak široké veřejnosti. Projekt upozorňuje na fakt, že v České republice vzniká mnoho zajímavých nápadů, které také mohou udávat směr světovým trendům. „Ze zkušeností z minulých šesti ročníků se můžeme říci, že šanci na vítězství má opravdu každý, ať už se jedná o inovace a jedinečnost z technologického, ekonomického či společenského segmentu,“ říká předseda řídící rady CzechInno, David Kratochvíl.

Vítězové letošního ročníku navíc budou zapojeni do unikátního systému podpory inovací, jehož tvůrcem je sdružení CzechInno, které kromě projektu Vizionáři každoročně organizuje akce Smart Business Festival, Festival Export, a letos nově i edukativní projekt Kybernetická revoluce, který se bude konat napříč regiony. „Vzhledem k všeobecnému rozvoji digitálních řešení ve všech oblastech očekáváme i letos, stejně jako v ročnících minulých, že se budou hlásit původci inovací, které si pohrávají s prvky Průmyslu 4.0, jako je internet věcí, rozšířená realita, umělá inteligence, senzorika nebo zpracování velkých dat. Šanci na úspěch mají zejména ty z nich, které jsou původními nápady kandidátů na Vizionáře a současně přinášejí výrazně inovativní efekt co do způsobu využití nových technologií jako je například propojení digitálních procesů s analogovým světem, dodává Kratochvíl.

O vítězi letošního ročníku rozhodne odborná porota složená z akademických a vědeckých institucí, státní správy, partnerů projektu, a představitelů inovačního podnikání. Účast v projektu Vizionáři 2017 může být pro podnikatele a firmy zajímavým způsobem zviditelnění jejich projektů. Vítěz soutěže obdrží nejenom oficiální titul „Vizionář 2017“ za společenský, ekonomický nebo technický inovativní přínos společnosti, ale hlavně zapojení do unikátního systému prezentace a podpory inovací v ČR.

Přihlášení do projektu je velice jednoduché. Více informací o projektu Vizionáři 2017 včetně instrukcí ohledně zapojení do soutěže a online přihlášky naleznete na webu www.vizionari.cz.

CzechInno je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob založeným k podpoře českého inovačního podnikání a čerstvým držitelem ocenění za excelenci v podpoře podnikání v ČR za unikátní systém podpory inovací uděleného v rámci Eastern European Elite Business Awards 2016 anglickým Corporate Vision Magazine.

Projekt Vizionáři 2017 se uskutečňuje pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, Generálním odborným partnerem je Komerční banka, hlavními odbornými partnery jsou Česká exportní banka, Technologické centrum Akademie věd ČR jako provozovatel sítě Enterprise Europe Network Česká republika, Technologická agentura ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Společnost vědeckotechnických parků ČR a Asociace inovačního podnikání ČR.

Mediálními partnery jsou Regie Radio Music, které stojí za vysíláním stanic Frekvence 1, Evropa 2, rádia ZET/BBC, společnost Economia jako vydavatel týdeníku Ekonom, Empresa Media, která je vydavatelem časopisu Týden,, Marketing Sales Media, MM Průmyslové spektrum,Tiscali Media a Inovační podnikání a transfer technologií. Informace o činnosti sdružení CzechInno a jeho projektech jsou k dispozici na www.czechinno.cz.

 

Dostávejte od nás VIP vstupenky zdarma
Zanechte nám, prosíme, váš kontakt a my vám čas od času pošleme bezplatnou VIP vstupenku na naše akce. Děkujeme.