Projekt SMART_watch: Myslíte si, že vaše společnost je SMART?

Více než 50 zástupců Regionálních observatoří – institucí na podporu podnikání – se sešlo v Kapfenbergu (Rakousko) s cílem projednat regionální inovace a společné plány do budoucna.

  1. a 29. března 2019

To vše díky mezinárodnímu semináři organizovanému v rámci evropského projektu SMART_watch, jehož cílem je vytvořit mezinárodní síť Regionálních observatoří v oblasti inteligentní specializace S3. Projekt, který začal loni v létě, shromažďuje subjekty ze 7 evropských zemí. Účastníci zatím navštívili Gliwice (Polsko), Lublin (Polsko), Debrecín (Maďarsko) a Maribor (Slovinsko).

Cílem workshopů, které se konaly ve dnech 28. a 29. března na rakouské univerzitě FH Joanneum, bylo posílit a prohloubit vztahy mezi observatořemi a vytvořit plány do budoucna. Účastníci setkání měli možnost diskutovat o problematice S3 strategií, hledat nejlepší řešení a diskutovat o dalších cílech, kterých má být v rámci projektu dosaženo. Workshop napomohl také navázat novou spolupráci a hledat partnery pro nové společné projekty.

Dalším důležitým bodem akce byly místní studijní návštěvy v moderních a inovativních firemních provozech. Moderní a plně naprogramované výrobní linky, dokonale zvládnutá pravidla robotizace výroby a četné příklady vynikající spolupráce mezi členy klastrů v oblasti elektrotechniky, strojírenství a zpracování dřeva – tato témata byla projednána na setkáních s místními podnikateli. Hlavním důvodem organizace těchto mezinárodních setkání byla výměna osvědčených postupů a hledání společných budoucích cílů, jichž bylo třeba dosáhnout.

Další setkání zástupců sítě evropských regionálních observatoří je naplánováno na září, tentokrát v italském Piemonte.

Více informací o projektu SMART_watch a síti Regionálních observatoří naleznete ZDE

 

Dostávejte od nás VIP vstupenky zdarma
Zanechte nám, prosíme, váš kontakt a my vám čas od času pošleme bezplatnou VIP vstupenku na naše akce. Děkujeme.