SMART BUSINESS FESTIVAL STARTUJE JIŽ VE STŘEDU!

Praha, 18. 10. 2016: Již ve středu otevře své brány Smart Business Festival 2016 – Festival chytrého podnikání, který si klade za cíl podpořit české firmy a dát jim impulsy k inovativnímu přístupu k jejich podnikání. Ve dvou dnech se účastníkům představí téměř 70 řečníků z 5 zemí a budou mít možnost navštívit expozice více než 40 vystavovatelů. Součástí je i organizovaná série B2B setkání zaměřená na výměnu kontaktů v oblasti inovací v podnikání.

Jsme rádi, že se do letošního, stále rozsáhlejšího a různorodějšího programu Smart Business Festivalu, podařilo vtáhnout i mezinárodní prvek a zajímavé zahraniční osobnosti, což činí jeho obsah ještě atraktivnější pro firmy, kterým je určen,“ říká k obsahu akce předseda sdružení CzechInno David Kratochvíl.

„Zveme proto všechny podnikatele, aby se k festivalovému dění připojili – jak ty, kteří mají zájem o obecné informace o novinkách pro ně vyvinutých, tak i ty, kteří by si chtěli konečně vlastnoručně sáhnout na Průmysl 4.0, dozvědět se, co bude znamenat právě pro jejich firmu a jak jeho prvků okamžitě využít pro obohacení jejího podnikání,“ doplňuje David Kratochvíl.

Smart Business Festival dne 26. 10. slavnostně zahájí ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, v prvním dni budou následovat dynamické vstupy k jednotlivým programovým blokům, kterými jsou Úspory zdrojů, Digitální řešení, Smart marketing, Chytré poradenství a Alternativní logistika. V nich se účastníci dozvědí jak od vládních institucí, tak od zahraničních hostů, velkých nadnárodních firem a zástupců českých malých a středních firem aktivních v těchto oblastech, jak ušetřit na materiálních vstupech i režijních nákladech, jak zefektivnit své firemní procesy prostřednictvím digitálních systémů, efektivně a s minimálními náklady propagovat svou firmu či jak v rámci poradenských služeb dosáhnout optimálního poměru cena:výkon.

Jedním ze zajímavých přednášejících a vystavovatelů bude firma Aqua Ads, která zde bude zastupovat chytré řešení v Guerilla Marketingu a vytvořila v pražských ulicích několik reklam upozorňujících na Smart Business Festival 2016.

 

Dopoledne druhého dne Festivalu, tedy 27. října, pak bude zasvěceno všem, kteří mají zájem o konkrétní informace o stále ne příliš uchopitelném tématu Průmysl 4.0, hlavní osobností, která nad ním přebírá záštitu a osobně jej zahájí, bude národní koordinátor digitální agendy Tomáš Prouza.

Druhý den Festivalu si klade za cíl zodpovědět základní otázku – zda je Průmysl 4.0 hnutím jen pro vyvolené velké hráče, nebo může vytvořit nové příležitosti i pro malé a střední firmy. V úvodu budou mít účastníci možnost získat unikátní vhled do mezinárodního srovnání přístupů k digitalizaci průmyslu a přístupů jednotlivých zastoupených států – tedy ČR, Slovenska, Německa, Rakouska a USA – k vládní strategii a řešení situace ve firmách v jednotlivých státech.

V programových blocích Technologie budoucnosti, Investice do budoucnosti, Lidé pro novou éru a Obchodní modely, právo a společnost nové éry se následně od zástupců vlády a vládních agentur, Evropské komise a dalších zahraničních hostů, od velkých nadnárodních firem i aktivních zástupců české firemní sféry dozvědí, jak Průmysl 4.0 prakticky uchopit ve své firmě a jak jej mohou okamžitě zužitkovat pro skokový posun v efektivitě svého podnikání.

Které technologie Průmysl 4.0 nabízí a jaká je možnost jejich nasazení v českých firmách? Jaké investice jsou zapotřebí pro zvýšení úrovně digitalizace firmy a kde na ně získat prostředky? Kde a jak brát kvalifikovaný personál pro digitální firmu? A jak ovlivní nové právní předpisy a celková změna společenského klimatu v „éře 4.0“ situaci a postavení firem? To jsou základní otázky, na které bude hledat druhý festivalový den odpověď.

Oběma dny Festivalu se bude prolínat expoziční část, ve které si účastníci budou moci na prezentované novinky a vymoženosti vlastnoručně sáhnout, vyzkoušet si je a získat více infromací o možnosti jejich využití ve vlastní firmě. K efektivní výměně kontaktů pak poslouží i dvě organizované série B2B setkání, kterým budou věnovány závěrečné dvě hodiny každého festivalového dne.

Více informací o akci je k dispozici na www.smartbusinessfestival.cz.

CzechInno je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob založeným k podpoře českého podnikání. Je již tradičním vyhlašovatelem a organizátorem soutěže Vizionáři, jejímž cílem je každoročně oceňovat inovativní počiny v českém podnikání a organizátorem přehlídky kontaktů a informací pro export s názvem Festival Exportu CZ. Od roku 2015 také realizuje projekt Smart Business Festival s podtitulem Festival chytrého podnikání a od konce roku 2016 realizuje sérii regionálních akcí zaměřených na propagaci pokročilé digitalizace v podnikání pod názvem Kybernetická revoluce v praxi.

Projekt Smart Business Festival se uskutečňuje pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka,  ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové a koordinátora digitální agendy ČR Tomáše Prouzy a je zařazen do Evropského týdne malých a středních podniků 2015 pod záštitou Evropské komise, Generálního ředitelství pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky.

Hlavními odbornými partnery jsou agentura pro podnikání a investice CzechInvest, Technologické centrum Akademie věd ČR jako provozovatel sítě Enterprise Europe Network Česká republika, Technologická agentura ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Elektrotechnická asociace ČR, Komerční banka, a.s. a společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko a HP Inc Czech Republic, odbornými partnery akce jsou Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Společnost vědeckotechnických parků ČR a Asociace inovačního podnikání ČR.

Mediálními partnery se stali Regie Radio Music, které stojí za  vysíláním stanic Frekvence 1, Evropa 2, rádia ZET/BBC, společnost Economia jako vydavatel deníku Hospodářské noviny a týdeníku Ekonom, Empresa Media, která je vydavatelem časopisu Týden provozovatelem TV Barrandov, Marketing Sales Media a měsíčník Trade News, Tiscali Media a Inovační podnikání a transfer technologií. Informace o činnosti sdružení CzechInno a jeho projektech jsou k dispozici na www.czechinno.cz.

Kontakt pro média:                               David Kratochvíl, MBA – předseda řídicí rady sdružení CzechInno

kratochvil@archiv.czechinno.cz, 774 220 272

Dostávejte od nás VIP vstupenky zdarma
Zanechte nám, prosíme, váš kontakt a my vám čas od času pošleme bezplatnou VIP vstupenku na naše akce. Děkujeme.